RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Хаос на службі Путіна: Портников пояснив штурм "титушками" парламенту в Македонії

Штурм парламенту Македонії націоналістами мав зірвати роботу законодавчого органу і полегшити повернення до влади фаворита Кремля, колишньому прем'єр-міністру Миколі Груєвському.

Про це пише український журналіст Віталій Портніков у своїй колонці на "Грани.ру".

У цьому контексті журналіст зазначив різницю між умовними Майданом і Антимайданом. Майдан, за словами Портнікова, апелює до парламентаризму і вимагає від парламентаріїв поважати волю народу. Антимайдан намагається підірвати довіру до парламентаризму, щоб посіяти смуту і полегшити прихід до влади чергового непідконтрольного громадянам "рятівника вітчизни", в ролі якого, на думку журналіста, вступає Груєвський.

"Читач, звичайно, може здивуватися - навіщо Путіну якийсь Груєвський? Маленька країна, загальною межі немає... А навіщо Путіну потрібен Додон? А Хаджимба? Бібілов? Навіщо потрібен був Янукович, якого наполегливо просували до влади, віддаючи собі звіт в його потенціал?", - пише Портников.

Він підкреслив, що авторитарного правителя потрібні маріонетки і попутники, які зобов'язані йому збереженням влади. Контроль над Македонією, вважає журналіст, є ще одним приводом помірятися силами з Заходом.

"Це присутність на кордонах неспокійного Косово, яке теж непогано було б у черговий раз підірвати, полоскотавши нерви американцям і європейцям. Це резервний маршрут для чергового газового потоку, що дозволяє не звертати уваги на непокірну Болгарію", - зазначив Портніков.

Детальніше про причини захоплення парламенту Македонії читайте в матеріалі "Апострофа".