RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Розширення санкцій США проти РФ: у Німеччині та Австрії зробили несподівану заяву

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель і федеральний канцлер Австрії Крістіан Керн неоднозначно відреагували на розширення санкцій США щодо Росії.

Про це повідомляє російська редакція DW.

Політики зазначили, що ЄС і США повинні бути зацікавлені у спільних діях з метою залагодити конфлікт на Сході України.

Як вважають Габріель і Керн, розширенням антиросійських санкцій США переслідують власні економічні інтереси і намагаються чинити тиск на європейські компанії.

"Викликає здивування відвертістю у схваленому США законопроекті сказано про мету його прийняття: мова йде про продаж американського скрапленого газу і витісненні російських постачальників природного газу з європейського ринку", - наголошується у спільній заяві Габріеля і Керна, яка була опублікована по закінченні зустрічі в Берліні.

Міністри підкреслили, що енергопостачання Європи є справою самої Європи, а не США.

Габріель і Керн додали, що загрози піддати санкцій діють на американському ринку європейські компанії в разі їх участі або фінансування таких проектів, як "Північний потік - 2" привносять в європейсько-американські відносини абсолютно нове і досить негативне якість".

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Рекс Тіллерсон підкреслив, що РФ повинна відповісти за втручання в американські вибори.