RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Німеччині від глави МЗС зажадали пояснень за вечерю з Путіним

Німецька партія "Союз-90"/ "зелені" закликала главу МЗС ФРН Зігмара Габріеля до вересневих виборів в бундестаг надати роз'яснення з приводу що відбувся 2 червня у Санкт-Петербурзі вечері з президентом РФ Володимиром Путіним і колишнім канцлером Німеччини Герхардом Шредером, який повинен зайняти місце в наглядовій раді російської компанії "Роснефть".

Про це повідомляє російська редакція DW з посиланням на видання Tagesspiegel.

"Глава МЗС має розвіяти підозри в тому, що Шредер намагається використовувати його для просування інтересів Путіна і "Роснефти". Це стало б нечуваним фронтом для Євросоюзу і серйозною проблемою для Німеччини", - сказала співголова фракції "зелених" у бундестагу Катрін Герінг-Эккардт.

"Це аж ніяк не приватна справа, коли Шредер, будучи лобістом "Газпрому" і кандидатом у члени наглядової ради "Роснефти", організовує багатогодинну зустріч Габріеля з главою російської держави. Габріель повинен розповісти, які теми обговорював на цій зустрічі", - додала вона.

Герінг-Эккардт заявила, що її партія має намір дізнатися, які не обговорювалися під час вечері інтереси "Роснефти", газопровід "Північний потік - 2" і послаблення санкцій Євросоюзу проти РФ.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Габріель заявив, що в українському питанні головним завданням є перемир'я на Донбасі, а не проблема Криму.