RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Польщі розповіли про російський слід в "антибандерівському" законі

Над скандальним законом про інститут національної пам'яті працював історик-націоналіст Войцех Мушинскі і його колега Влодзімеж Осадчий, який відомий коментарями в прокремлівських ЗМІ.

Про це пише польське видання Rzeczpospolita, передає "Європейська правда".

Зокрема, Мушинскі публікував у соціальних мережах зображення повішеного Барака Обаму з підписом: "Американська мрія об'єднує людей усього світу".

Також він оцінював виїзд євреїв з Польщі в 1968 році внаслідок антисемітської кампанії компартії як "можливість втечі від відповідальності за злочини".

Войцеха Мушинскі знаходиться в авторитеті у праворадикальної партії Kukiz'15, яка розробила поправку до закону про інститут національної пам'яті про злочини "українських націоналістів".

У свою чергу, професор Влодзімеж Осадчий заявляв, що "в Україні поширюється ідеологія націоналізму і стає обов'язковою державною ідеологією".

У своїх виступах для прокремлівського ЗМІ "Супутник" Осадчий скаржився на "великий імпульс бандерівських середовищ" в Україні. Сам професор свої проросійські погляди заперечує. Також він заявляє, що не сповідує антиукраїнських поглядів, оскільки багато років є канцлером Європейського колегіуму польських і українських університетів, а також ініціатором десятків конференцій, які спрямовані на примирення Польщі та України.

Детальніше про прийняття в Польщі закону про інститут національної пам'яті читайте в матеріалі "Апостроф": Боротьба з "бандерівською ідеологією": у Польщі розповіли, як насправді ставляться до цього