RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

16 квітня

Всі новини

На Заході розповіли про "троянських конячок" Путіна в Європі

Відомий німецький журналіст Борис Райтшустер висловився з приводу того, як президент РФ Володимир Путін використовує європейських топ-політиків для роз'єднання Європи.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Сегодня".

"Путін грає в те, щоб роз'єднувати Європу. Новий міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні в майці з Путіним ходить по Москві. І Віктор Орбан багато в чому підтримує Путіна. У нього багато "троянських коней" в Європі. Путін майстер цієї гри. Тому є небезпека того, що в Європі дадуть слабину. Навіть в німецькому суспільстві є лобісти, є люди, які роками захищають "Північний потік-2". На жаль, в Європі путінський вплив великий. Є і протистояння путінському лобі, але ручатися за те, що Європа буде єдиною і буде дотримуватися санкцій, я не можу", - сказав журналіст.

Він зазначив, що Путіна підтримують крайні ліві, які думають, що він все ще комуніст, забезпечує ренесанс пам'яті про Сталіна.

"Також його підтримують крайні консерватори. Я, наприклад, виступав перед консервативними колами в Брюсселі, так там священики говорили: навіщо ви лаєте Путіна, він - надія християнства, він рятує західні цінності, проти цієї розпусти. Це вражаюче. Релігійні його вважають релігійним, консерватори - консерватором, ліві - лівим. Путін спритний тим, що він сам не визначається, а люди проектують на нього свої ідеологічні уподобання. Це дуже небезпечно і сумно. Я розумію, що багато хто незадоволений політикою Заходу, тут багато чого потрібно критикувати і міняти, але думати, що Путін - це рішення, це абсурд", - зазначив Райтшустер.

Як повідомляв "Апостроф", команда Kremlin Watch опублікувала рейтинг європейських країн відповідно до прийнятими ними заходами протидії російському впливу.