RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

ЄС остаточно відмовиться від переходу на зимовий час: названо важливу дату

Європейський союз в 2019 році перейде на літній час і скасує сезонне переведення годинників.

Про це йдеться в оприлюдненому 12 вересня плані Єврокомісії.

План передбачає, що переведення годинників буде скасовано в усіх країнах союзу одночасно. Втім, в ЄК висловили думку, що кожна країна ЄС може прийняти рішення про переведення годинника виходячи з власних інтересів.

Також в ЄК вважають, що буде правильно, якщо країни-сусіди приймуть однакове рішення щодо переходу на зимовий час, щоб забезпечити належне функціонування внутрішнього ринку.

Останнє обов'язкове переведення годинників відбудеться в ЄС 31 березня 2019 року. Ця дата фактично є крайньою для країн ЄС щодо прийняття рішення про подальшу долю переведення годинників.

Ті, хто вирішать залишитися на зимовому часі, зможуть в останній раз перевести годинник 27 жовтня 2019 року. Після чого в ЄС буде остаточно скасовано переведення годинників.

Варто відзначити, що запропонований план повинні схвалити в Європарламенті та Раді ЄС.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЄС було проведено масштабне опитування, згідно з яким 80% респондентів виступили за скасування переведення годинників.

Варто відзначити, що в Кабінеті міністрів України не виключають, що Київ також скасує переведення годинників слідом за Євросоюзом.