RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Отруєння Скрипаля: стало відомо про цікавий момент за участю британського корабля

Відразу після отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля в Солсбері 4 березня екіпаж британського ескадреного міноносця HMS Duncan, який перебував в Чорногорії, отримав терміновий наказ повернутися на борт корабля.

Про це повідомляє The Daily Telegraph.

Як передає видання, в Чорногорії, яка є союзником Британії після вступу в НАТО в 2017 році, на момент замаху на Скрипаля перебували 280 членів екіпажу міноносця.

Британська влада терміново розіслала морякам спеціальне текстове повідомлення. "Військовий аташе повідомив кораблю, що влада Чорногорії обізнані про угруповання, яка буде в цьому районі, тому весь екіпаж повинен повернутися на борт до 18:00", - цитує видання текстове повідомлення, розіслане морякам.

Так, влада боялася, що моряки можуть стати жертвою нової хімічної атаки, так як корабель перед прибуттям в Чорногорію входив у води Чорного моря і був помічений біля Криму.

Представник оборонного відомства заявив, що рекомендації з безпеки розгорнутих підрозділів засновані на оцінках місцевих загроз і геополітичної ситуації. За його інформацією, ніякому іншому кораблю британських ВМС не було наказано відкликати екіпаж після інциденту з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Відзначається, що ніхто з членів екіпажу Duncan не постраждав.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про тривожну тенденцію в Солсбері після отруєння Скрипаля.