RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

В Європі госпіталізували хворого з підозрою на лихоманку Ебола

У Швеції лікують хворого з підозрою на зараження лихоманкою Ебола.

Про це повідомляє CNN з посиланням на регіональну владу.

Відзначається, що пацієнт спочатку був поміщений в лікарню в Енчепінзі, місті, яке знаходиться приблизно в 80 км від Стокгольма. Пізніше його перевели в лікарню Упсали.

"Пацієнт перебував у Бурунді близько трьох тижнів і повернувся до Швеції три тижні тому, повідомив головний медичний директор Упсальского регіону Мікаель Келер", - йдеться в повідомленні.

Келер також сказав, що хворий відвідав "в основному міські райони в Бурунді, де, наскільки ми знаємо, не було активної лихоманки Ебола". Але пацієнт показав потенційні симптоми Ебола, включаючи блювоту кров'ю, після прибуття в лікарню, - пояснив він.

Келер підкреслив, що поки це тільки підозра, результати аналізів мають бути відомі трохи пізніше.

Влада заявила, що відділення невідкладної допомоги в Енчепінзі в даний час закрито, а за персоналом, який контактував з пацієнтом, спостерігають.

Нагадаємо, вірус Ебола, що викликає лихоманку, сильні головні болі і іноді крововиливи, вбиває близько половини інфікованих. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, випадки Ебола в Європі дуже рідкісні: один випадок був зареєстрований в Італії в 2015 році, один в Іспанії в 2014 році і один у Великобританії в тому ж році.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в грудні 2018 року в Україні була зареєстрована епідемія грипу.