RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Пориви вітру до 160 км/год: з'явилися нові страшні кадри шторму в Європі і дані про жертви

У Європі збільшилася кількість загиблих в результаті потужного урагану Кіара (інша назва - Сабіна), який накрив багато країн 9-10 лютого.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

На даний момент відомо про 9 загиблих у Великій Британії, Німеччині, Швейцарії, Швеції, Польщі, Чехії та Словенії. Поранення отримали десятки людей.

Жахливий випадок стався в Польщі, де вітер зірвав дах з будівлі і обрушив його на сім'ю. Загинула жінка і її дочка підліток, ще двоє людей отримали травми.

У Швеції вітер перевернув човен з двома рибалками на озері Феген. Підтверджено загибель одного чоловіка, інший пропав безвісти.

У Словенії, Чехії та Великобританії водії загинули, коли на їхні машини падали повалені штормом дерева. У Німеччині водій вантажівки помер після того, як врізався в вагончик, припаркований робочими, які прибирали уламки дерев з шосе.

У Німеччині, Чехії та Франції близько 500 тис. Будинків залишалися без електрики. У німецькій землі Баварія сила вітру, за даними метеорологів, 10 лютого перевищувала 160 км / ч. До того ж крім урагану, на острові Корсика почалися сильні лісові пожежі.

Як раніше повідомляв "Апостроф", сильний вітер прийшов і на територію України: у ряді областей ураган зривав дроти і валив дерева.