RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Розділилися на "яструбів" і "голубів": влада Британії може продовжити карантин на тривалий термін

У Великій Британії не виключають можливість продовження карантину через пандемію коронавірусу до 2021 року.

Німеччина послаблює карантин, а Україна в очікуванні піку: як змінюється ситуація з коронавірусом (оновлюється)

Про це пише Daily Mail.

Зокрема, прем'єр-міністр Борис Джонсон, який нещодавно успішно вилікувався від коронавірусу, дотримується думки, що не можна знімати обмеження карантину, поки не буде переможено коронавірус.

Відзначається, що британський Кабінет міністрів розділився на "яструбів" і "голубів" - антипатіїв і прихильників продовження термінів карантину. Відзначається, що сам Джонсон встав на сторону "голубів".

Голова уряду підкреслив, що в його пріоритеті - уникнути "другого піку" спалаху захворювання. Тому навіть говорити про зняття будь-яких заходів до кінця поточного терміну карантину (11 травня) не варто.

Видання зазначає, що наближені до Джонсону люди кажуть, що його важка боротьба з коронавірусом зробила його "невпевненим" в питанні швидкого зняття карантину.

В оточенні прем'єр-міністра перестали використовувати фразу "стратегія виходу" і замість цього мають намір позначити "наступну фазу" блокування країни з різними рівнями обмежень. Такий карантин буде діяти до кінця 2020 року. Блокування зможуть зняти раніше, якщо хвороба піде на спад або знайдуть вакцину.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Великій Британії від коронавірусу помер 17-річний підліток.