RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Коронавірус атакував Європу ще у грудні: лікарі знайшли сенсаційний доказ

У Франції зробили важливу заяву про появу коронавірусу в країні, відзначивши, що COVID-19 з'явився ще в грудні 2019 року.

Європа прощається з карантином: як змінюється ситуація з коронавірусом в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє CNN.

Так, медичні працівники лікарні в передмісті Сен-Дені стверджують, що знайшли пацієнта, який захворів у кінці грудня і у нього підтвердився коронавірус.

"COVID-19 вже поширювався у Франції в кінці грудня 2019 року, за місяць до офіційних перших випадків в країні", - розповіли в лікарні.

Відзначається, що медики лікарні вирішили перевірити записи пацієнтів, які хворіли на грипоподібні захворювання і мали відповідні симптоми в період з 2 грудня до 16 січня, щоб з'ясувати, поширювався чи вірус в країні непоміченим раніше, ніж про це офіційно заявили 24 січня.

Таким чином, лікарі виявили людей, у яких згодом не був діагностований грип. Після чого вони повторно перевірили зразки їх аналізів, що зберігалися в морозильній камері, на наявність коронавірусу і один зразок виявився позитивним.

"Один зразок, узятий у 42-річного чоловіка, який народився в Алжирі і багато років жив у Франції і працював продавцем риби, виявився позитивним", - написала команда лікарні в Міжнародному журналі протимікробних препаратів. Також відомо, що чоловік не був в Китаї.

За їхньою інформацією, його останньою поїздкою була подорож до Алжиру в серпні 2019 року. Лікарі також підкреслили, що ніхто з його родини не заразилися, а це свідчить про те, що у Франції коронавірус з'явився на місяць раніше, ніж про це повідомили, і він не був завезений з Китаю.

Варто відзначити, що в Європі про перші випадки коронавірусу почали говорити лише в кінці січня 2020 року. Зокрема, у Франції про це сказали 24 січня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США могли знати про коронавірус ще в листопаді.