RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Польща виступила з жорсткою позицією по "Північному потоку-2"

Глави урядів країн Вишеградської групи (Угорщина, Польща, Словаччина, Чехія) заявили, що газопровід "Північний потік-2" знижує енергетичну безпеку Центральної Європи і має бути зупинений.

Як передає "Апостроф", про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У п'ятницю, 11 вересня, на зустрічі глав урядів Угорщини, Польщі, Словаччини і Чехії, яка відбулася в польському місті Люблін, політики обговорили ситуацію з проектом газопроводу і заявили, що його будівництво має бути зупинено.

"Ми обговорили проблему газопроводу "Північний потік -2". На наш погляд, це проект, який знижує енергетичну безпеку цієї частини Європи (Центральної Європи) і повинен бути зупинений", - повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій.

Як повідомляв "Апостроф", в Німеччині заговорили про накладення санкцій на газопровід "Північний потік-2" через отруєння опозиційного політика Олексія Навального, однак це питання вже розділило Німеччину і ослабило позицію канцлера ФРН Ангели Меркель. Дебати у німецькому парламенті цього тижня чітко визначать, які рішення будуть ухвалені, однак все частіше лунають думки про те, США надають достатньо газу для європейського і зокрема – німецького газового ринку.