RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

У Парижі почалися жорсткі сутички демонстрантів з поліцією: що відбувається, фото і відео

У суботу, 28 листопада, в Парижі пройшла масова маніфестація проти утисків свободи слова і поліцейського свавілля. Акція протесту закінчилась вуличними сутичками з поліцією - демонстранти кидали феєрверки і влаштовували підпали, у відповідь силовики застосували сльозогінний газ і водомети.

Відео подій у французькій столиці опубліковано в Telegram-каналі "Військовий оглядач".

Приводом для демонстрацій, які, крім Парижа, пройшли також в інших французських містах, став законопроект "Про глобальну безпеку", який Нацзбори Франції на цьому тижні прийняли в першому читанні. Проектом закону передбачено покарання за "поширення зображення особи або іншого елемента ідентифікації" поліцейського або жандарма - за це загрожує рік в'язниці і штраф в 45 тисяч євро.

Журналістські профспілки і опозиція побоюються, що ця норма не дозволить вільно фіксувати роботу співробітників правоохоронних органів під час маніфестацій і "відкриє двері для агресії з боку поліцейських".

Під час сьогоднішньої акції протесту демонстранти вигукували образливі гасла проти співробітників правоохоронних органів, потім закидали поліцію пляшками і феєрверками, використовуючи огорожі для свого захисту. Вони також підпалили вуличні меблі і вступили в зіткнення з поліцією, коли ті намагалися заблокувати доступ до ряду вулиць. У відповідь правоохоронцям довелося застосувати сльозогінний газ і водомети.

За попередніми даними в ході зіткнень з демонстрантами постраждали 37 поліцейських.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні різдвяних свят з багатьох європейських країнах проходять мітинги проти жорстких умов карантину, який введений через пандемію коронавірусу. У Лондоні поліція затримала демонстранта в костюмі Санта-Клауса