RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Королю" російської попси заборонили в'їзд до країни ЄС

Литва заборонила на 5 років в'їзд в країну російському поп-співаку Філіпу Кіркорову. Заборона набула чинності з 19 січня.

Про це йдеться в заяві МВС Литви.

"Тих виконавців, що публічно виправдовують окупацію Криму, не слід терпіти ні в жодній демократичній державі. У нас однозначна позиція з питання таких виконавців, тому сумнівів з приводу включення Кіркорова в список небажаних в Литві осіб не виникло", - заявила глава МВС Агне Білотайте.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що Кіркоров своїми багаторазовими візитами в окупований Крим не тільки порушує закони України, а й "свідомо заперечує територіальну цілісність і суверенітет держави", а також виправдовує агресивну політику чинної влади РФ. За словами міністра, участь Кіркорова в концертах в Криму "істотно шкодить національній безпеці Литви". Він пообіцяв, що Литва буде систематично давати оцінку всім особам, яких Росія "намагається використовувати для просування своєї зовнішньої політики і здійснення впливу на жителів Литви".

Як повідомляв "Апостроф", в грудні 2020 року в аеропорту "Бориспіль" прикордонники не пустили в Україну російського рок-музиканта, учасника гурту "Звуки Му" Петра Мамонова.