RU  UA

Життя важливіші за свята: як Європа підготувалася до Великодня

Одразу кілька європейських країн запроваджують максимально жорсткий локдаун на період Великодніх свят, які віряни західного обряду святкуватимуть з 4 квітня. З огляду на ситуацію з пандемією коронавірусу, в Європі забороняють збиратися групами та навіть виходити з дому.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 15:00 на Апостроф TV.

Франція

Найжорсткіший карантин діє у Франції. Вже з цієї суботи, 3 лютого, посилені обмеження продовжать ще на цілий місяць. До непрацюючих магазинів додаються закриті садочки і школи. Людей просять за можливості працювати дистанційно і без вагомих причин не виїжджати більше ніж на 10 кілометрів від будинку.

Продовжують і дію комендантської години. Крім того, чиновники заборонили випивати просто неба у громадських місцях.

Через велику кількість нових випадків заражень у Франції оголосили мобілізацію медпрацівників: студентів медичних закладів, військових лікарів та медичних добровольців на пенсії. Паралельно влада планує пришвидшити темпи вакцинації населення.

Німеччина

У Німеччині найсерйозніші обмеження діятимуть у період Великодніх свят. Громадянам нададуть два вихідні додатково, аби вони п'ять днів поспіль сиділи вдома.

На цей час зачинять усі заклади та підприємства, навіть супермаркети. Працюватимуть лише аптеки й невеликі продуктові крамниці. Церкви закликали проводити богослужіння онлайн. Масові святкування та зібрання – ані на вулицях, ані вдома - проводитися не можуть.

Італія

Італія на час Великодніх свят посилює карантинні обмеження. В більшій частині країни, зокрема, в Римі вже закрилися крамниці та ресторани. Крім того, діти не ходять до школи.

Збиратися разом можна лише двом дорослим і дітям віком до 14 років. Італійців також просять за можливості не виходити з дому.

До 6 квітня в країні діятиме вимога п'ятиденного карантину для туристів.

Австрія

Четвертий жорсткий локдаун вводять в Австрії, хоча влада навпаки планувала послабити карантинні заходи. Крім ресторанів та розважальних закладів, які й так зачинені з листопада, як мінімум на 10 днів припинять роботу музеї, зоопарки та магазини.

Працюватимуть лише продуктові маркети та аптеки. Щось купити там можна буде лише з негативним тестом на коронавірус.