RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Терпимо ставиться до Росії і закликає до діалогу: що відомо про кандидата в канцлери Німеччини

Кандидатом в канцлери Німеччини від блоку ХДС / ХСС, до якого належить чинна глава уряду Ангела Меркель, на виборах в Бундестаг восени 2021 року стане глава ХДС, прем'єр землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет, який відомий як помірний критик Кремля.

Про це повідомляє Detsche Welle.

У ніч на вівторок, 20 квітня, правління ХДС переважною більшістю затвердило Лашета кандидатом на пост глави уряду - під час таємного онлайн-голосування він отримав 77,5 відсотка голосів учасників засідання. Кандидатуру Лашета тепер повинні схвалити органи баварського Християнсько-соціального союзу, проте генеральний секретар ХСС Маркус Блюм вже заявив про підтримку.

Прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Армін Лашет був обраний головою партії ХДС в січні 2021 року.

Цього німецького політика називають помірним критиком Кремля. Зокрема, він ніколи не ставив під сумнів продовження будівництва газопроводу "Північний потік-2" у відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і відмову російської влади розслідувати те, що сталося.

Армін Лашет підтримує санкції проти Росії, приводом для введення яких стала анексія Криму та підтримка Росією бойовиків на Донбасі, однак виступає за їх якнайшвидше скасування після того, як "почне конструктивно розвиватися мінський процес".

Говорячи про анексію Криму в 2014 році, політик зауважив, що вона, "звичайно, порушує міжнародне право", але треба вміти "подивитися на все очима партнера по діалогу".

Раніше німецький політик, який прагне очолити уряд ФРН, критикував пануючий в Німеччині політичний "клімат, при якому будь-якого, хто виступає з відмінною від загальноприйнятою точкою зору з приводу Росії, оголошують або купленим "Газпромом", або прихильником російського президента Володимира Путіна". Він також висловлювався проти "демонізації" Москви, називаючи критику на її адресу однобокою.

"Росія необхідна для вирішення багатьох міжнародних питань", - вважає Лашет.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Олексій Гончаренко в ПАРЄ поставив канцлеру Німеччини Ангелі Меркель питання: чи вважає вона президента Росії Володимира Путіна вбивцею. На що канцлер дала дипломатичну відповідь.