RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Зірвані дахи і евакуація дитячих таборів: країна-сусідка України постраждала від негоди

У п'ятницю, 9 липня, Польщу накрили зливи з грозами та ураганним вітром. Були зруйновані дахи та затоплені вулиці. Внаслідок негоди постраждали троє дітей.

Про це повідомляє PAP.

Найбільш постраждалими від стихії регіонами виявилися Лодзіньке і Сілезьке воєводства. За добу польським рятувальникам довелося зробити понад 5 тисяч виїздів. Найчастіше вони відкачували воду і прибирали повалені дерева.

Шквальний вітер зривав покрівлі з житлових і господарських будівель. У містечку Єжув в Лодзінському воєводстві було пошкоджено дах церкви.

Всього пошкодження отримали не менше 120 житлових і інших будівель. Крім того, понад 49 тисяч будинків тимчасово залишилися без електропостачання.

Через розгул стихії також довелося евакуювати 15 скаутських таборів. Трьох дітей доставили в лікарню для надання медичної допомоги. Двоє з них отримали травми, третя - сильно злякалася.

Фото: eurointegration.com.ua

Фото: eurointegration.com.ua

Наприкінці червня Польща вже постраждала від потужного циклону. У республіці було затоплено кілька регіонів, зірвано дахи з будинків і зламано багато дерев.