RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Процес століття" проти мафії: в Італії ухвалили вирок союзникам Коза Ностри

70 членів злочинного угруповання "Ндрангета", у тому числі ватажка клану, було засуджено до позбавлення волі на строк до 20 років.

Про це пише DW.

Найбільший за останні 30 років судовий процес проти італійської мафії проходив у місті Ламеція-Терме.

Обвинувачені члени угруповання "Ндрангета" погодилися на проведення судового процесу в прискореному режимі за зачиненими дверима. Натомість на такі умови влада Італії вирішила скоротити тривалість тюремного терміну на третину.

Серед підозрюваних на лаві підсудних опинився 91 член мафіозного угрупування "Ндрангета". 21 особу судом було визнано невинними, а решта отримали вирок у вигляді позбавлення волі на строк до 20 років.

За даними журналістів, у рамках найбільшого за останні 30 років судового процесу було висунуто звинувачення проти 355 осіб. Йдеться про можливих членів угруповання "Ндрангета", її посібників, політиків та співробітників силових відомств. Проти підозрюваних висунули звинувачення у вбивствах, замахах, торгівлі наркотиками, відмиванні грошей та зловживанні службовим становищем.

Угруповання "Ндрангета" є союзником для Коза Ностри, деяких колумбійських наркокартелів, сербських злочинних угруповань, Картеля Гольфо, Лос-Сетас, Прізвище Котроні.

У "Ндрангеті" існує омерта - закон, який зобов'язує членів організації мовчати про діяльність клану, особливо перед поліцією. Порушники омерти мають бути жорстоко вбиті. Це одна із причин, чому більшість затриманих продовжують зберігати мовчання. Друга причина - це родинні зв'язки/шлюб між учасниками злочинної організації.

Діяльність мафіозного угрупування "Ндрангета" була зафіксована, окрім Італії, у США, Австралії, Бельгії, Канаді, Німеччині, Нідерландах, Аргентині, Колумбії, Мексиці.

Раніше ми розповідали, що в Португалії викрили мафіозі клану "Ндрангета".