RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Кому вигідно загострення ситуації в Косові: військовий експерт дав відповідь

На тлі загострення конфлікту між Сербією і Косово остання вирішила відкласти процес заборони сербських документів до 1 вересня. Сторони вкрай упереджені одна до одної, чим можуть скористатися інші, наприклад, країна-терорист Росія.

Про це повідомив військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

На його переконання, цей конфлікт не схожий на відкрите бажання йти на конфронтацію жодної зі сторін, оскільки це невигідно і для Косово, і для Сербії.

"Вся ця ситуація між Сербією та Косово нагадує більше неправильне сприйняття сторонами намірів одна одної, чим могла скористатись третя сторона, така як Росія", - пояснив Жданов.

Сторони вже доволі довго живуть без довіри одна до одної, тому сприймають будь-які дії лише ворожими й такими, які загрожують національній безпеці. Через це Сербія та Косово накладали різні дзеркальні обмеження, що спричинило нову конфліктну ситуацію з підвищенням ставок.

"Сербія не має сил, щоб захопити Косово, там знаходяться миротворчі війська НАТО, а повторення 1999 року в Сербії ніхто не хоче, а Косово, тим паче не має тих сил, щоб напасти на Сербію та добитись чогось військовим шляхом", - наголосив військовий експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що країна-терорист Росія звинуватила Косово у провокуванні Сербії та запуску силового сценарію. Як відомо, Белград продовжує активно співпрацювати з Москвою, попри повномашстабне російське вторгнення в Україну.