RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Чим Трасс запам'яталася на посаді британського прем'єра: головне

Голова Консервативної партії Великобританії Ліз Трасс, яка не пробула на посаді прем'єр-міністра і двох місяців, заявила про свою відставку.

"Апостроф" пише, чим запам'яталася третя жінка на цій посаді, після Маргарет Тетчер та Терези Мей.

З 6 вересня міністр закордонних справ Ліз Трасс замінила Бориса Джонсона, який пішов у відставку та згодом очолив групу дружби з Україною в Консервативній партії.

Читайте також: Путіну краще не заїкатися про ядерну дубину: ким буде Трас для Росії

Уряд Трас змінив рахунки за енергоносії, скоротив національне страхування і заявив про зниження податків, що викликало ринковий хаос у Великій Британії та падіння курсу фунта стерлінгів.

Виступаючи перед журналістами, Ліз Трасс зазначила, що вступила на посаду у період великої економічної та міжнародної нестабільності.

Трас також сказала, що вже повідомила короля про намір піти у відставку з посади лідера Консервативної партії. Також вона зустрілася з головою процедурного "комітету 1922 року" Гремом Брейді, де було домовлено, що вибори керівництва торі будуть завершені до п'ятниці, 28 жовтня.

"Це буде гарантувати, що ми залишатимемося на шляху виконання наших фіскальних планів та підтримки економічної стабільності та національної безпеки нашої країни", - розповіла Ліз Трасс, додавши, що залишатиметься на посаді прем'єр-міністра, доки не буде обрано наступника. Причому вибори відбудуться, навіть якщо буде лише один кандидат.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, на що можна було чекати Україні від нового британського прем'єра.