RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Повернення Джонсона в прем'єри: політик ухвалив остаточне рішення

Борис Джонсон оголосив, що не планує висувати свою кандидатуру на посаду лідера Консерваторської партії та прем'єр-міністра Великобританії.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News.

Борис Джонсон офіційно вирішив не брати участь у гонці за лідерство у Консерваторській партії та уряді Великобританії.

Читайте також: I'll be back: чи є шанси у Бориса Джонсона повернутися

У заяві, яку розповсюджує Sky News, екс-прем'єр-міністр заявив, що мав підтримку достатньої кількості колег із політичної сили (понад 100 - ред.), але вирішив, що висувати свою кандидатуру не варто в сьогоднішніх реаліях.

"І хоча я зв'язався і з Ріші Сунаком (екс-міністр фінансів – ред.), і з Пенні Мордонт (глава Палати громад – ред.), бо сподівався, що ми зможемо об'єднатися у національних інтересах. Але ми, на жаль, не змогли знайти способу зробити це", - цитує телеканал Бориса Джонсона.

Журналісти зазначають, що рішення екс-прем'єр-міністра робить Ріші Сунака одним із фаворитів у гонці за посаду лідера Консервативної партії. На сьогоднішній день колишній глава Мінфіну заручився підтримкою 144 депутатів-консерваторів.

Для отримання номінації кандидат має заручитися підтримкою щонайменше 100 депутатів від Консервативної партії до 14:00 понеділка, після чого між політиками відбуваються наступні тури голосування в режимі онлайн. Щойно кандидат кандидат отримає достатню підтримку парламентаріїв – він автоматично стає не лише лідером консерваторів, а й прем'єр-міністром Великобританії.

Раніше ми розповідали, що прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс пішла у відставку через півтора місяці після призначення.