RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Наймолодший за 200 років: що відомо про майбутнього прем'єра Британії і що він говорив про Україну

Колишній міністр фінансів Великобританії Ріші Сунак практично автоматично стає прем'єр-міністром після того, як Борис Джонсон і Пенні Мордонт відмовилися брати участь у виборах на посаду голови Консервативної партії після відставки Ліз Трасс і тепер королю Чарльзу III залишилося лише призначити його на церемонії 25 жовтня.

"Апостроф" пише, як ставиться до України без п'яти хвилин 79-й прем'єр-міністр Великої Британії.

42-річний Сунак буде наймолодшим британським прем'єром за 200 років, хоча абсолютний рекорд у Вільяма Пітта-молодшого, який у віці 24 років зайняв це крісло. Було це, щоправда, ще 1783 році.

Влітку, під час гонки за прем'єрське крісло з Ліз Трасс, у бесіді з виданням The Sun, Сунак обіцяв українському народу надавати підтримку у боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Новий прем'єр для Великої Британії: як Сунак зіграє на українському полі

Сунак засудив агресивну політику Кремля та висловив упевненість, що свобода цивілізованої мори залежить від перемоги України.

"Президент Зеленський, хоробрі громадяни України, не сумнівайтеся, що б не трапилося тут найближчими тижнями, Сполучене Королівство залишиться вашим найсильнішим союзником", - заявляв Сунак, пообіцявши навіть подвоїти політику підтримки України, яку проводив на своїй посаді Борис Джонсон.

У разі своєї перемоги він обіцяв прискорити ухвалення законів, які встановлять контроль над нерухомими активами російських олігархів у Британії, а кошти, отримані від їхнього продажу, конвертувати у зброю для ЗСУ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, чи варто хвилюватися українцям без Джонсона на посаді глави британського уряду.