RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Коли Leopard будуть в Україні: Польща назвала строки

Польща передасть на потреби Збройних Сил України важкі танки Leopard 2 протягом кількох тижнів. Упродовж цього періоду українські військові будуть проходити навчання.

Про це повідомив заступник міністра оборони Польщі Войцех Скуркевіч для Radio Plus.

У відповідь на запитання, коли Україна отримає танки Leopard 2 з арсеналу озброєння польської армії, він сказав, що Варшава зможе поставити їх уже за кілька тижнів.

Читайте також: "Леопардова коаліція": як ЗСУ воюватимуть західними танками

За словами Скуркевіча, строки постачання танків залежать від того, коли українські військові пройдуть навчання з управління й обслуговування Leopard. До того ж за цей час Польща продовжить активно створювати "танкову коаліцію" для передачі України якнайбільше танків. Зараз на озброєнні Європи є понад 2000 Leopard.

Разом з цим заступник глави Міноборони Польщі вважає, що Варшава робить усе можливе, аби важка військова техніка допомогла Україні перейти в контрнаступ і перемогти у повномасштабній війні.

Водночас Скуркевіч зауважив, що російське окупаційне військо теж може спробувати новий наступ на територію України, а саме, за даними розвідки, завдати удару з Білорусі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки Україна може отримати танків Leopard від Європи.