RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Поліція Польші закликає припинити блокаду кордону з Україною: що відомо

Польські правоохоронці вже тричі вимагали від влади міста Радимно скасувати дозвіл на припинення страйку перевізників, через який заблокований польсько-український кордон.

Лист від Комендатури повітової поліції в Ярославі до війта гміни Радимно Богдана Шилара оприлюднив член партії "Конфедерація" Томаш Бучек.

Читайте: Блокування польського кордону: чому Європа не поспішає на допомогу Україні

"В продовження листів від 10 та 11 листопада щодо подання про припинення зібрання, яке триває з 6 листопада 2023 року, повторно звертаємося з поданням про припинення зборів, організованих Комітетом захисту підприємців і приватного транспорту на відрізку державної дороги номер 94 і в районі пункту пропуску Корчова", — йдеться у листі.

У поліції наголошують, що згідно із законодавством, публічні зібрання можуть бути припинені рішенням органів влади гміни (адміністративної одиниці - ред.), якщо їх проведення загрожує життю і здоров’ю людей, або ж несе загрозу значних матеріальних збитків.

На думку поліції, блокада кордону якраз несе такі загрози, оскільки організатори не забезпечили належних заходів безпеки. Зокрема, в одному місці перебувають фури з небезпечними вантажем.

Окремо у поліції Польщі звернули увагу, що організатори блокади не виконують власного зобов’язання пропускати без черги автомобілі з вантажами для ЗСУ, гуманітарною допомогою та тваринами. За даними правоохоронців, страйкарі пропускають одне авто на годину, незалежно від того, який саме вантаж знаходиться у машині.

Нагадаємо, що учасники страйку перевізників на польському кордоні перешкоджають ввезенню гуманітарної допомоги та медикаментів для прифронтових шпиталів в Україні.

  • Вас зацікавить:

Страйк на кордонах: скільки втратить економіка України і що обіцяють заблокованим водіям

Блокада кордону з Україною: депутат від партії Туска підтримав страйкарів

Блокада польського кордону: у чергах помер ще один українець