RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Белграді опозиція штурмує органи влади: що готує Вучич

У столиці Сербії Белграді у неділю, 24 грудня, розпочалася нова багатотисячна акція протесту з вимогою скасувати результати парламентських виборів, на яких перемогла провладна Сербська прогресивна партія.

Про це повідомляє сербська служба "Радіо Свобода".

Читайте також: Кремль заробляє очки: дипломат пояснив, навіщо Росія розхитує ситуацію на Балканах

Мітинг було організовано біля міської адміністрації Белграда. Представники опозиції хотіли потрапити до будівлі, щоб потім звернутися звідти до своїх прихильників. Один із депутатів, Володимир Обрадович, намагався пояснити охоронцям, що має свій офіс у будівлі, тому він має право увійти туди. Однак, охорона не дозволила цього зробити. Після цього протестувальники почали блокувати міськадміністрацію. Також повідомляється, що деякі учасники акції протесту спробували прорватися до будівлі, проте співробітники жандармерії, які розміщені усередині, блокували спробу.

Також відомо, що президент Сербії Александар Вучич анонсував термінове звернення до нації, у світлі протестів у Белграді.

У зв'язку зі спробою протестувальників увірватися до міськради Белграда президент Олександр Вучич виступив зі зверненням. За його словами, жодної революції не станеться, а держава досить сильна, щоб захистити демократію та державу, і що "головорізи будуть заарештовані".

"Ми збережемо свободу Сербії, тому що це найвища цінність. Ми збережемо незалежність, незалежність і суверенітет нашої країни. Ми захистимо нашу Сербію, я просто прошу вас зберегти мир, будьте спокійні, країна в безпеці і ми не дозволимо їм знищити нашу країну. Ми збережемо наш дім. Хай живе Сербія та свобода”, - сказав Вучич.

Він додав, що про подібні події його нібито попереджали "іноземні спецслужби". Про спецслужби якої саме країни (або країн) йдеться, він не уточнив.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Сербія підтвердила намір віддалитися від Росії та вступити до Європейського Союзу.

  • Вас також може зацікавити:

Втягує нас у війну: президент Сербії жорстко висловився про Росію та ПВК "Вагнер"

"Ніж у спину" Росії: у ЗСУ є несподіваний постачальник ракет для "Градів"

"Друг" Путіна здивував заявами про війну в Україні та належність Криму