RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

ЄС частково заборонить розрахунки готівкою: якими будуть нові правила

У четвер, 18 січня, Європарламент разом із представниками країн ЄС погодили загальні правила протидії відмиванню грошей, які зокрема, передбачають заборону розрахунків готівкою на суму понад 10 тис. євро, аби таким чином "закрити прогалини" в національному законодавстві.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як йдеться у повідомленні, у майбутньому в Європейському Союзі будуть заборонені готівкові розрахунки на суму понад 10 тис. євро.

Читайте: 40 гривень за долар - не межа: який курс прогнозують банкіри в 2024 році

Правила стосуватимуться, зокрема, торгівлі ювелірними виробами, дорогими автомобілями, приватними літаками і яхтами. Торговці предметами розкоші також повинні будуть перевіряти особи своїх клієнтів і повідомляти владу про підозрілі транзакції, — йдеться у повідомленні.

Згідно з угодою, з 2029 року новий закон також застосовуватиметься до фінансово потужних футбольних клубів, таких як німецькі "Баварія" та "Боруссія". Це пов’язано з тим, що професійний футбол з мільярдними інвестиціями з третіх країн вважається "потенційними воротами для відмивання грошей в Європі".

Окрім того, планується встановити суворіший контроль над криптовалютами та банківськими операціями людей зі статками щонайменше 50 млн євро.

Попередньо закон має бути офіційно схвалений Європейським парламентом та країнами ЄС. Нові правила будуть контролюватися національними органами влади та координуватися новим Європейським агентством з боротьби з відмиванням грошей (Anti Money Laundering Authority — AMLA).

Як повідомлялось, Євросоюз розглядає можливість використовувати для відновлювальних робіт інфраструктури в Україні заморожені активи топ-олігархів РФ.

  • Вас може зацікавити:

Чи буде податок на карткові перекази: в Мінфіні дали остаточну відповідь

Скільки українці задонатили на ЗСУ у 2023 році: озвучена неймовірна цифра

Оплата банківськими картками за кордоном: які важливі нюанси треба знати українцям