RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Європарламенті закликали повернутися до ленд-лізу США для України

Депутат Європейського парламенту від Литовської Республіки Пятрас Ауштрявічюс (EPP) запропонував повернутися до формату американського ленд-лізу з метою забезпечення України необхідним озброєнням.

Про це європарламентарій заявив у коментарі для Guildhall.

Читайте також: Програти не можна перемогти: чи може змінитися позиція США щодо допомоги Україні

"Твердо вірю, що здоровий глузд і почуття відповідальності візьме гору на Заході, і рішення про допомогу України знайде підтримку в обох палатах Конгресу США. Можливо, це буде менше ніж 60 млрд дол., але вірю, що це буде суттєва сума. Інакше США відійдуть від власної дуже міцної позиції, побудованої раніше - цінності демократії та боротьби за суверенітет держав-партнерів", - заявив політик.

Євродепутат зазначив, що у США достатньо запасів менш сучасних озброєнь, які не менш необхідні Україні та запропонував повернутися до формату ленд-лізу.

"Це відповідальність політиків виходити з новим баченням та креативними ідеями. Чому б не повернутися до інструменту американського ленд-лізу для озброєння України?", - підсумував Пятрас Ауштрявічюс.

Раніше у Бундестазі депутат від Вільної демократичної партії (FDP) Маркус Фабер заявив, що Україна має бути озброєна західними партнерами для досягнення технологічної переваги над російською армією для виходу на кордони 1991 року.

  • Вас також може зацікавити:

Зброї буде більше? Зеленський анонсував добрі новини для України

Байден поставив ультиматум республіканцям через Україну: що сказав

Поки що призупинили: Байден сказав, коли США відновлять допомогу Україні