RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна провела перемовини у рамках "Рамштайн-19": Умєров розповів про результати

Сьогодні, 14 лютого, відбулося вже 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України, під час якого були проведені плідні перемовини в рамках Коаліції спроможностей.

Про це повідомив Міністр оборони України Рустем Умєров, розповівши про результати зустрічі.

України посилить протиповітряну оборону, як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу коаліція інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони, до якої вже приєднались 15 країн.

Читайте: ППО для України: на засіданні "Рамштайн-19" підписали важливий документ

На порядку денному залишаються артилерійські системи і снаряди, зокрема їх спільне виробництво. "Працюємо над цим, вже є результати", - повідомив очільник оборонного відомства.

Щодо F-16 - цей пункт йде за графіком у рамках домовленостей з партнерами.

Дронів буде більше, - пообіцяв Умєров, адже Київ посилює взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. "Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались — Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія", - повідомив міністр.

Також 20 країн офіційно приєднались до ініціативи з розмінування.

"Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій — як на землі, так і в морі, і на небі", - повідомив Рустем Умєров, висловивши окрему подяку Сполученим Штатам та Міністру оборони Ллойду Остіну, який головував на засіданні.

Своєю чергою, як повідомили у Пентагоні, сьогодні Міністр оборони Ллойд Остін підтвердив непохитну рішучість США та їхніх партнерів у підтримці України.

За його словами, контактна група з питань оборони України під керівництвом США продовжує об’єднуватися спільною метою підтримки коротко- та довгострокових потреб України на полі бою.

Він високо оцінив мужність і майстерність, з якими Україна дала відсіч повномасштабному вторгненню Росії, і рішучість міжнародних партнерів, які згуртувалися на підтримку захисників України. "Країни цієї контактної групи майже через два роки все ще об'єднані спільною метою. Кремль продовжує робити ставку на те, що ми всі втратимо інтерес до України, і що наша підтримка замиготить і згасне, але я налаштований більш рішуче, ніж будь-коли", - сказав Остін.

За словами Ллойда Остіна, потреба в додатковому фінансуванні, за який проголосував Сенат, може бути найбільш гострою в Україні". "Вищі українські оборонні чиновники вже попередили нас, що їхні підрозділи більше не мають запасів боєприпасів, необхідних для стримання військ Путіна", - переказав він.

У своєму виступі Остін також наголосив на необхідності продовжувати підтримувати Україну, попередивши, що результат боротьби з агресією Росії визначатиме глобальну безпеку на десятиліття. "Для принципових людей і урядів сумління залишатися осторонь, поки Україна бореться за своє існування, не є варіантом. Україна не здасться, і ми теж", – сказав він.

Нагадаємо, за підсумками 17-го засідання у форматі "Рамштайн", яке проходило в онлайн-режимі за участі близько 50 країн, була створена коаліція розвитку ППО.

  • Читайте також:

Україні продовжують надавати допомогу: що отримали ЗСУ, а чого не вистачає

Спікер Конгресу Джонсон відкинув законопроєкт про допомогу Україні: заява

НАТО може змінити курс: яким буде постачання зброї Україні