RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

"Стоять" шість пунктів пропуску: яка ситуація на кордоні з Польщею

Польські протестувальники продовжують блокувати шість пропускних пунктів для проїзду українських вантажівок. Частковий рух є, проте він критично малий. Зараз на кордоні зберігається черга з 2100 вантажних засобів.

Про це в етері телемарафону повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Читайте також: Протести в Польщі найбільше вдарять по одній категорії українців: до чого готуватися

Він зауважує наступне: "Загалом рух для легковиків та автобусів відбувається вільно в обидва боки. По вантажних транспортних засобах блокується рух по шести напрямках".

Серед заблокованих пунктів Демченко згадує такі:

  • "Ягодин",
  • "Устилуг",
  • "Угринів",
  • "Рава-Руська",
  • "Краківець"
  • "Шегині".

Речник ДПСУ зазначає, що станом на ранок 27 лютого черга на кордоні складається з 2100 вантажівок. Найбільша кількість вантажного транспорту зосереджена на пропускних пунктах "Краківець", "Рава-Руська" і "Ягодин".

Проте він зазначив, що немає жодного офіційного підтвердження від польських прикордонників стосовно блокування за участю перевізників: "Ні на рівні прикордонного представництва апарату, ні на рівні старших змін по пунктах пропуску".

Демченко наголошує, що, попри частковий перетин кордону в обидва боки, цей показник суттєво знизився:

"Поряд з чергами маємо суттєве зниження перетину кордону вантажними транспортними засобами. Польські фермери все ж пропускають незначну кількість вантажівок в обидва боки. Але критично низькі показники ми продовжуємо фіксувати на двох напрямках".

Зокрема він акцентує на пунктах "Шегині" та "Ягодин", через які кордон змогли перетнути лише близько 150 вантажних автомобілів. Хоча загальні можливості цих пунктів пропуску сягають 1200-1400 вантажівок за добу.

Що стосується вантажного транспорту, що прямує через цей напрямок в бік Польщі з України, протестувальники не пропускають жодну вантажівку. Тому показники впали практично до нуля.

"І власне на цьому напрямку польські фермери не пропускають жодної вантажівки, які слідують з України в Польщу. За останні дні тут нульові показники", - зауважує Демченко.

Нагадаємо, раніше фермери країн Балтії засудили польську блокаду України.

  • Вас також може зацікавити:

Протести фермерів: Польща назвала дату початку переговорів щодо блокади кордону

Дії польських протесту­вальників вписуються в агресію Кремля - журналіст Gazeta Wyborcza

Як поляки оцінюють загрозу вторгнення Росії до Польщі: результати опитування