RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Елементарна гуманність: в Угорщині різко висловились щодо повернення чоловіків в Україну

Віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн виключив можливість повернення біженців призовного віку в Україну, навіть в разі відповідного запиту з боку Києва. Він назвав таку позицію Будапешта "елементарною гуманністю".

Про це повідомляє портал ATV.

Читайте також: Литва виступила за повернення в Україну чоловіків призовного віку

Віце-прем'єр Угорщини, який відповідає за національну політику, критично висловився про можливість екстрадиції українських військовозобов'язаних чоловіків.

"Угорщина не видасть Україні біженців. Ми не розслідуємо, чи є людина, на думку українців, військовозобов'язаною чи ні. Виходячи з елементарної гуманності, ми не дозволимо відправити їх на смерть", - заявив Шем'єн.

Він підтвердив цю позицію з цього питання у відповідь на інформацію, що глава Офісу президента України Андрій Єрмак обговорює можливість екстрадиції військовозобов'язаних українців із країн-членів ЄС.

"Для закарпатських угорців це також наш національний обов'язок, у випадку з українцями - це гуманітарний та юридичний доказ, оскільки ніхто не може бути виданий, чиє життя буде під загрозою", - розповів Шем'єн.

За його словами, влада України хоче їх передачі, щоб "відправити на війну, на фронт, де гинуть люди".

"Тому ті, хто втік до нас з України, все в безпеці, і ми їх не видамо", - заявив Шем'єн.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Естонії відповіли, чи висилатимуть українських чоловіків в Україну.

  • Вас також може зацікавити:

"Складне питання": в США відповіли, чи допоможуть Україні в поверненні військовозобов’язаних

Чи депортують військовозобов'язаних українців з Німеччини: в Берліні виступили з заявою

Повернення військовозобов'язаних чоловіків до України: Польща зробила гучну заяву

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.