RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Угорщина не видаватиме Україні ухилянтів: cкандальна заява влади

У той час, як Чехія не планує тримати військовозобов'язаних українців в країні без відповідних документів, Угорщина не видаватиме України ухилянтів.

Про це заявив заступник прем'єр-міністра країни Жолт Шем'єн в коментарі місцевому медіа "ATV".

"Ми не перевіряємо українських біженців, щоб побачити, чи підлягає хтось з них, на думку українців, військовій службі чи ні. Угорщина не видаватиме їх Україні", — сказав він.

Ба більше – за його словами дані біженців не будуть оприлюднюватись.

Читайте також: Країна-сусід буде повертати ухилянтів в Україну: деталі

"Кожен біженець з України в Угорщині є вільною людиною, яка вільна вирішувати, чи залишатися тут, чи рухатися далі на Захід, або — якщо він вирішить це зробити — повернутися назад", — пояснив віцепрем'єр.

Варто зазначити, що після ухвалення нового скандального закону про мобілізацію військовозобов'язані чоловіки за кордоном не зможуть користуватися консульськими послугами. Про депортацію поки не йдеться, проте без відповідних документів вони зможуть залишатися не в усіх країнах. При цьому, у серпні минулого року голова фракції Слуга народу Давид Арахамія заявляв, що ухилянтів, які виїхали за підробленими документами за кордон, можуть екстрадувати практично з усіх країн, крім Російської Федерації.

Раніше ми писали, що у Раді вирішили долю ухилянтів за кордоном.

Вас може зацікавити:

Примусове повернення чоловіків з-за кордону: в уряді зробили нову заяву

Мобілізація в Україні: в Естонії відповіли, чи висилатимуть українських чоловіків

Повернення військовозобов'язаних чоловіків до України: Польща зробила гучну заяву

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.