RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

Українським біженцям хочуть виплачувати гроші: що для цього потрібно

ЄС думає над тим, щоб призначити українським біженцям додаткові грошові виплати, що мають намір після закінчення війни повернутися назад в Україну.

Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко в Telegram-каналі.

Читайте також: Додаткова грошова допомога від ЮНІСЕФ: хто може отримати до 54 тисяч гривень

Гончаренко зауважив на тому, що 29 травня Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) ухвалив рішення щодо виплати грошей українцям для повернення в Україну. При цьому передбачається, що подібну допомогу надаватимуть самі країни Європейського Союзу.

Наразі відомо, що для того, щоб отримати подібні виплати, українці за кордоном, як зауважує нардеп, повинні бути готовими після завершення війни в Україні повернутися додому.

"Тобто після закінчення бойових дій українці, які будуть повертатись жити в Україну, зможуть отримати фінансову допомогу від європейських країн", – прокоментував Гончаренко.

В повідомленні народного депутата Гончаренка не згадуються жодні суми можливих виплат чи порядок їх отримання немає. Нардеп лише додав, що "норму було додано до великої доповіді, яку ми готуємо в міграційному Комітеті ПАРЄ щодо України". При цьому наголосив на важливості цього рішення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Польщі українських біженців чекають нововведення.

  • Вас також може зацікавити:

Пенсії з 1 червня: хто отримає підвищені виплати

Як працевлаштування може вплинути на виплати ВПО: важливе пояснення

В Україні масово піднімуть зарплати: де і на скільки зростуть виплати