RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Паніка навколо українських танків поряд з Кримом: в Україні дали відповідь

Українська журналістська організація StopFake прокоментувала опубліковане в низці російських ЗМІ повідомлення про те, що у адмінкордону з анексованим Кримом нібито спостерігається скупчення українських танків.

"27 травня російські ЗМІ поширили інформацію з посиланням на невідоме джерело про те, що Україна стягує війська на лінії розмежування з незаконно окупованим Кримом. Не надаючи доказів, про це написали спочатку "РИА Новости", потім поширили Lenta.Ru, mk.ru, Gazeta.Ru, TVC.ru, sobytiya.info, govoritmoskva.ru та інші медіа", - йдеться на сайті організації.

Зазначається, що єдиний коментар з'явився від представника окупаційної влади Криму, "віце-прем'єра" Руслана Бальбека, який надав нібито сатиричну аналітику того, що відбувається, замість доказів.

Журналісти при цьому звертають увагу, що, у свою чергу, начальник Генштабу Збройних Сил України Віктор Муженко заявив про концентрацію військової присутності в Криму, а також про загрозу широкомасштабної агресії з боку Росії.

Крім цього, пересування російської техніки останнім часом відзначають і місцеві жителі півострова. Так, кримський активіст Алім Айдамак оприлюднив датоване 26 травня відео, на якому по трасі Сімферополь-Феодосія рухається колона військової техніки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські журналісти провели розслідування про скупчення української військової техніки поряд з адмінкордоном з анексованим Кримом.