RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Відомий журналіст пояснив, чому Путін піде на поступки стосовно Донбасу

Після того, як Євросоюз продовжив економічні санкції щодо Росії ще на півроку, в найближчі місяці президент РФ Володимир Путін може погодитися піти на часткові поступки щодо окупованого Донбасу в обмін на поступове зняття санкцій Європейським Союзом вже в січні 2017 року.

Про це написав російський журналіст Віталій Портніков у колонці на Newsru.ua.

"Зараз починається найважливіший тур боротьби за збереження санкцій проти агресора. 2017 рік є критичним з точки зору виживання режиму Володимира Путіна. Якщо санкції вдасться зберегти, держкомпанії Росії можуть загинути, а разом з ними накриється кришкою кремлівського гробу і вся російська економіка з соціальною сферою. Це може стати ударом, від якого Путін вже не оговтається", - вважає Портніков.

"Саме тому Москва зараз буде пробивати варіант "поступового" зняття санкцій в обмін на часткові поступки на Донбасі. Про це в Євросоюзі кажуть вголос багато високопоставлених чиновників і політиків. Але чи будуть ці поступки справжніми кроками, що обіцяють відмову Кремля від підтримки бандитських "народних республік" в окупованих районах Донецької та Луганської областей – або ж ми зіткнемося з черговою імітацією", у яку захоче повірити Захід? В цьому і полягає головне питання: щоб не повірили. Щоб не вважали розвиток економічних зв'язків з Росією більш важливим завданням, ніж відновлення навіть не територіальної цілісності України, а примату міжнародного права. Щоб знову продовжили санкції проти Росії", - закликає журналіст.

Зазначимо, що звістка про продовження економічних санкцій Євросоюзом проти Росії викликала бурхливу реакцію у прихильників Путіна в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність ввести додаткові санкції проти Росії за її військову агресію в Україні, якщо це буде необхідно.