RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​З'явилися документи з вироком батьку Порошенка

Скандальний блогер та журналіст Володимир Бойко опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі документи, які є судовим вироком батьку нинішнього президента України Петра Порошенка – Олексія Порошенка.

Зокрема, Бойко виклав фотографії вироку Олексію Порошенку, який був винесений в 1986 році судом тоді ще Молдавської Радянської Соціалістичної Республіки (МРСР).

У документах йдеться про те, що батька нинішнього президента України судили за статтею 155 КК МРСР і рядом інших статтею. Ч. 1 ст. 155 КК МРСР передбачає покарання за умисне внесення приписок до державної статистичної звітності та надання перекручених звітних даних про виконання планів", що тоді вважалося "протидержавними діями, які завдають шкоди народному господарству СРСР".

У вироку також йдеться про вину за ст. 123 КК МРСР - "розкрадання державного майна шляхом зловживання своїм службовим становищем".

Бойко звернув увагу, що на першій сторінці вироку була допущена помилка. О.Порошенко судили за КК МРСР.

Фото: Facebook Владимира Бойко

О.Порошенко народився 11 червня 1936 року в селі Саф’яни (тоді це була територія Румунії, зараз - Ізмаїльський район Одеської області). З 26 вересня 1977 року по 9 грудня 1983 року працював директором Бендерського дослідно-експериментального ремонтного заводу. У зв'язку з зазначеном справою, йдеться у вироку, він був виключений з КПРС.

Суд МРСР засудив О.Порошенка до 5 років в'язниці з конфіскацією майна.

Блогер Володимир Бойко обіцяє незабаром опублікувати повний текст вироку.

Звернемо також увагу, що на сторінці відомого сайту Wikipedia в профілі Олексія Порошенка немає інформації щодо судимості останнього.

Раніше "Апостроф" повідомляв про інцидент київських патрульних з автомобілем, який був зареєстрований на Олексія Порошенка.