RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Марші протесту в Білорусі: влада вдається до масових репресій

У Білорусі в різних містах проходять масові затримання учасників акцій протесту проти "податку на дармоїдів", стягнення якого президент Олександр Лукашенко був змушений тимчасово призупинити у зв'язку з невдоволенням в суспільстві.

За даними "Білоруської асоціації журналістів", 12 березня були затримані 19 журналістів і блогерів в Орші, Рогачові, Вітебську та Бресті.

П'ятеро з них провели ніч за ґратами і чекають рішення суду.

На сайті правозахисного центру "Весна" повідомляється, що з 3 березня в Білорусі за участь в акціях протесту були затримані понад 70 осіб. Це представники політичної опозиції, громадські активісти, журналісти і звичайні протестувальники.

"Коротко про головне в Бобруйську, Орші і Рогачові. "Лукашенко, йди!" — скандували в Бобруйську люди, які, можливо, ще недавно щиро за нього голосували. "Ми не хочемо ні війни, ні Росії, ми хочемо, щоб нас почули", — повторювала молода жінка, чий чоловік не вилазить з заробітків у Росії", - написав у Facebook білоруський блогер Северин Квятковський.

Як повідомляв "Апостроф", в Орші представники силових відомств затримали співголову незареєстрованої партії "Білоруська Християнська Демократія" Павла Северинця і водія авто, який його віз.