RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Військові навчання РФ в Криму: експерт заговорив про підготовку Путіним вторгнення в Україну

Навчання повітряно-десантних військ на території Криму, про початок яких стало відомо сьогодні, можуть бути ознакою початку підготовки відкритого вторгнення в Україну.

Таку думку висунув заступник голови Спілки офіцерів України Євген Лупаков, повідомляє "Обозреватель".

Лупаков нагадав, що напередодні анексії Криму до берегів півострова вже рухалися транспортні кораблі, заповнені десантниками і технікою - вони були готові для захоплення ключових портів і інших важливих об'єктів, в тому числі і на материковій Україні.

Маневри російських повітряно-десантних військ, за участю сил ППО, авіації і флоту, які почалися в Криму, можуть бути підготовкою до подібної операції, вважає Лупаков.

Передбачаючи конкретний план дій противника, експерт припускає, що морські і повітряні десанти можуть мати на меті захоплення Одеси і Миколаєва, в той час як авіація завдасть удари по Києву і Львову.

Також для розхитування тилу і дезорганізації оборони буде використана і "п'ята колона", зазначає Лупаков, представники якої є в тому числі і серед співробітників силових відомств.

На думку Лупакова, напередодні такої операції в Україні повинні заздалегідь прибути диверсанти, які під виглядом цивільних чекатимуть сигналу до початку дій.

"Путін - це звір, загнаний в кут, і він з дурі може зробити все що завгодно", - вважає військовий експерт, однак уточнює, що все-таки ймовірність початку такого вторгнення оцінює не більше ніж в 10%.

Раніше "Апостроф" цитував статтю аналітика Якуба Яндра, який представив своє бачення стратегії боротьби з російською агресією.