RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

РосЗМІ дізналися подробиці життя олігарха Курченка у Москві

Російське видання The Insider повідомило про подробносітях життя в Москві українського олігарха-втікача Сергія Курченка, який втік з України.

Як вдалося дізнатися виданню, Курченко живе на Рубльовці, в Жуківці XXI, у самому центрі елітного селища.

На сайті агентства нерухомості "Слов'янський двір" вказана вартість його особняка - $ 35 млн, що приблизно можна порівняти з вартістю палацу Ігоря Сечіна (без урахування вартості землі) .

У будинку є: дегустаційна і винний льох, вітальня з каміном, музична вітальня, парадна кухня-їдальня і кухня для кухарів, гараж на 4 машини і басейн із зоною спа і тренажерними залами, 5 спалень (деякі з камінами), 6 ванних кімнат, домашній кінотеатр з холом і баром, кілька ліфтів, і багато іншого.

Офіси пов'язаних з Курченко структур займають 46-й і частина 47-го поверху блоку "С" "Вежі на набережній" у Москва-сіті. На 47-му поверсі знаходиться офіс "Комітету порятунку України", який очолює екс-прем'єр України Микола Азаров і екс-народний депутат України Володимир Олійник.

За даними видання, Курченко регулярно зустрічається з екс-депутатами Верховної ради Оленою Бондаренко та Володимиром Сальдо, а також з російсько-укранським олігархом Ігорем Бакаєм, який давно перебрався до Москви.

За даними одного зі співрозмовників The Insider, Курченко часто спілкується з сином генпрокурора, бізнесменом Артемом Чайкою та заступником міністра промисловості і торгівлі Георгієм Каламановим.

Крім того, як повідомляється, Курченко веде в Москві активне ділове життя: він періодично буває в адміністрації президента та уряді Росії, офісах "Роснефти", "Лукойлу", "Газпромбанку", ВТБ, "Першого чесько-російського банку", "Роскосмосі" і ін.

У Москві, за словами співрозмовників The Insider, у Курченко народився син, а його дружина чекає на другу дитину. Дружиною Курченко, за інформацією видання, є актриса Олена Римаренко, яка нещодавно дебютувала в театрі Олега Табакова, який активно спонсорує.

Нагадаємо, російська влада видали ліцензію на видобуток нафти і газу на шельфі окупованого Криму приватної компанії "Нові проекти", яку пов'язують з українським бізнесменом Сергієм Курченко.