RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

Загроза захоплення Білорусі Росією: у Україні пояснили тактику Путіна

В межах військових навчань "Захід-2017", які пройдуть на території Білорусі з 14 по 20 вересня, практично гарантована м'яка окупація Білорусі військами Російської Федерації.

Таку думку висловив військовий експерт Олексій Арестович в інтерв'ю "Апострофу".

"Я думаю, що задум Росії такий: зараз беремо Білорусь, створюємо загрозу країнам Балтії, Польщі та Центральній Європі. І, судячи за задумом, розрахунок йде на те, що поляки, прибалти і натівці, перелякані російської військовою міццю і можливістю локальної ядерної війни десь у районі Калінінграда, забудуть про Україну і розміняють українську безпеку на власну, що Захід здасться. Такий задум", - заявив він.

У той же час, на думку експерта, остаточне рішення по Білорусі в Кремлі приймати будуть тільки після виборів у Німеччині.

"Меркель переобереться чи ні? Їм потрібно розуміти новий розклад сил в Європі. Німеччина є гарантом Мінського процесу і основною силою, яка вирішує це питання в рамках Євросоюзу", - підкреслив Арестович.

За його словами, президент РФ Володимир Путін вибудовує під президентські вибори в Росії 2018 року образ "збирача земель", в рамках чого розглядаються сценарії окупації Білорусі, а також приєднання окупованій частині Донбасу і так званої Придністровської молдавської республіки.

Читайте також повний текст інтерв'ю Олексія Арестовича "Апострофу".