RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Росії розповіли, в якій глухий кут загнали Кремль масові протести

Російська влада загнала себе у кут, оскільки виступає проти мітингувальників, які протестують проти головного подразника російського суспільства - корупції.

Таку думку висловив російський політик, лідер російської опозиційної політичної партії "Західний Вибір" Костянтин Боровий в своїй колонці на "Апострофі", коментуючи мітинги у Росії, які відбулися 12 червня, в день Росії.

"Під час протестів 12 червня, заарештовано близько 2000 осіб. Це вже справжні великі протести, на відміну від того, що було. Люди добре розуміють, що їх можуть заарештувати, але, тим не менш, вийшли. І таке враження, що виходитимуть ", - заявив Боровий.

За його словами, в цих умовах проводити будь-які вибори президента РФ технічно неможливо.

Боровий підкреслив, що Кремль не може перехопити ініціативу у протестувальників, оскільки корупція - це та сама "скрєпа", яка тримає російську державність.

"Структура влади і управління так влаштована, що корупція є одним з елементів вертикалі влади - відмовитися від неї неможливо. Це потрібно якось пояснювати, але пояснити це щирим шляхом неможливо, тому що повинні наслідувати висновки - потрібно щось коригувати. Структура існуючої вертикалі влади така трухлява: якщо її почати трохи підправляти, то вона може розсипатися ", - зазначив російський політик.

Він підкреслив, що російській владі необхідно враховувати цей фактор і якимось чином адаптуватися, але адаптуватися до цього неможливо.

"Досі влада намагалася не реагувати. Зрозуміло, що тепер вимушена реакція буде. Як відомо з політичної практики, реакція і поступки дуже сильно провокують протестну активність. Це означає, що поступками збити протестну активність неможливо", - додав Боровий.

Нагадаємо, раніше було опубліковано фото затримання людини в футболці "Путін - х*йло", яка брала участь у Москві 12 червня.

Детальніше про мітинги в Росії читайте в матеріалі "У Путіна дуже налякані: з'явилася нова серйозна загроза", опублікованому на "Апострофі".