RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Любов закінчилася: Шевцова вказала на важливі зміни у відносинах Німеччини і Росії

Відомий російський політолог Лілія Шевцова вказала на ознаки кардинальних змін у відносинах Німеччини і Росії.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Насамперед вона зазначила, що дві країни століттями були пов'язані між собою. Німці правили Росією, зробили величезний внесок у розвиток науки і культури, багато років надавали технічну та фінансову допомогу росіянам.

"Але епоха російсько-німецької любові, мабуть, завершується. Німеччина не змогла змиритися з російською "приватизацією" Криму і війною в Донбасі. Для Кремля повинно було стати шоком, що канцлер Меркель стала вирішальною силою в забезпеченні європейської єдності з питання санкцій щодо Росії", - пише Шевцова, відзначаючи важливість підтримки цього рішення з боку бізнесу.

"Майже третина німецьких компаній, які діють в Росії, включаючи BASF and Opel, в 2014 р призупинили свої інвестиції в Росію. Нарешті, рішення Берліна про введення німецького військового батальйону військ НАТО в Литву для захисту Литви від агресивності Росії - це підтвердження нових віянь", - вважає політолог.

Також вона зазначила, що німецьке суспільство стало змінювати своє ставлення до РФ. Опитування показують, що 70% німців не подобається Росія, а 76% не люблять Володимира Путіна.

У зв'язку з цим Шевцова робить висновок, що Німеччина не буде конфронтувати з Росією в силу історичних та геополітичних причин, але і не буде продовжувати бути підпорою російського самодержавства

"І зараз, коли Америка втрачає інтерес до навколишнього світу, саме Німеччина стає орієнтиром Заходу в його відношенні до Росії. Важка ноша і важка відповідальність...", - підсумувала політолог.

Також читайте на "Апострофі" бліц-інтерв'ю німецького журналіста Бориса Райтшустера – "В Німеччині порушують санкції заради Путіна, ніби в Україні немає ніякої війни - німецький журналіст".