RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Відомий російський блогер отримав у Азербайджані термін за відвідування Нагірного Карабаху

В Азербайджані Бакинський суд з тяжких злочинів виніс вирок громадянину України, Росії та Ізраїлю відомому російському блогеру-мандрівнику Олександру Лапшину за незаконне відвідування Нагірного Карабаху, який окуповано Вірменією.

Про це повідомляє ТАСС.

Лапшина визнали винним у незаконному перетині кордону і засудили до трьох років позбавлення волі.

Прокурор вимагав призначити Лапшину покарання у вигляді шести з половиною років позбавлення волі, проте суд визнав недоведеним пред'явлене блогеру звинувачення в скоєнні ним публічних закликів до порушення територіальної цілісності держави.

В результаті Лапшина було визнано винним тільки у неодноразовому незаконному перетині кордону Азербайджану без встановлених документів і поза КПП.

У своєму останньому слові Лапшин висловив співчуття у зв'язку з несанкціонованим офіційним Баку відвідуванням Нагорного Карабаху, передає "Інтерфакс".

"Я винен перед азербайджанським народом лише в тому, що мої дії спричинили його духовні страждання. Я розумію, наскільки Карабах важливий для Азербайджану. Я в жодному разі не вступав у злочинний зв'язок з вірменським урядом", - сказав Лапшин.

Відбувати покарання блогер буде у виправній колонії загального режиму.

Нагадаємо, вчора, 19 липня, народний депутат України Надія Савченко виступила проти заборони на в'їзд в Україну людям, які незаконно відвідують окупований Росією Крим.