RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Стало відомо про арешт дочки померлого лідера Узбекистану

Дочку колишнього президента Узбекистану Гульнару Карімову заарештовано.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на Генеральну прокуратуру Узбекистану.

Їй пред'явили звинувачення за шістьма статтями Кримінального кодексу: 168 (геноцид), 178 (посягання на життя президента Казахстану), 182 (створення, керівництво або участь в екстремістській групі), 189 (привласнення або розтрата майна), 228 (порушення правил проведення операцій з цінними бумагаміі) 243 (незаконне використання грошей банку).

"Звинувачення Карімовій пред'явлено в тому числі на підставі показань членів організованої злочинної групи, свідків, потерпілих, матеріалів перевірок діяльності підконтрольних організованій групі 14 фірм і 16 офшорних компаній, а також письмових і речових доказів, висновків експертиз", - розповіли в генпрокуратурі.

Справа щодо ухилення від сплати податків була заведена у жовтні 2013 року, коли Карімова працювала директором Центру політичних досліджень. За версією слідства, вона і члени організованої злочинної групи з 2001 до 2013 року здійснювали економічні злочини.

Правоохоронці Узбекистану також відзначили, що в 2015 році Карімову було визнано винною за цілою низкою злочинів і їй було призначено покарання у вигляді 5 років обмеження волі.

Генпрокуратура Узбекистану також повідомила, що на всі активи організованого злочинного угруповання накладено арешт, ведеться робота по поверненню в Узбекистан активів з інших країн.

Нагадаємо, у 2016 році з'явилася інформація про смерть Гульнари Карімової, яка з 2014 року перебувала під домашнім арештом.