RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зникла з радарів: відомий журналіст яскраво висловився про розрив відносин України з Росією

Російський журналіст Матвій Ганапольський вважає, що Україна забила на Росію.

Про це він написав на своєму запоні на "Радио Свобода".

"Як нещасна дружина, яку побив чоловік і, забравши її речі, пішов з дому, Україна постраждала-постраждала, поплакала-поплакала і... вирішила жити далі, але вже без чоловіка. Вона порвала і кинула в сміття всі його фотографії, туди ж полетіли забуті ним речі. Вона знайшла в собі сили ходити на роботу і виховувати дітей. А через три роки цього чоловіка як ніби і не було в її житті та пам'яті", - вважає Ганапольський.

"Так і Україна: в її містах зникли вулиці, що нагадують про Росію, про героїв революцій, репресій всіх часів і її бомбі; по телевізору не показують серіали, прославляють братву, ВОХР і справедливих ментів; сюди їдуть тільки ті люди, які не порушують її законів", - додав він.

Також Ганапольський вказав на зникнення і російського контексту в житті українців.

"Виявилося, що все, чим жила Україна, відчуваючи себе провінцією, а Росію метрополією, що несе світло, культуру і знання – все це можна забути і почати спочатку, бо світло згасло, а "брат" показав, як можна "культурно" відібрати твою землю, а потім брехати і вбивати твоїх громадян. Можна почати все спочатку, відчувши себе нормальною країною. Виявилося, що обійтися без російського контексту в своєму щоденному житті дуже просто: з'явилися свої письменники, артисти, володарі дум і світські левиці. По телебаченню говорять про Росії лише у зв'язку з війною, або якщо там знущаються над опозицією. А так – цікавить все своє", - пише журналіст.

Він зазначив, що українці в основному вже не думають про те, щоб працювати і вчитися в РФ.

"Росія зникла з радарів, особливо для молодого покоління, яке не планує бувати в Росії, вчитися там і працювати. Є величезна Європа, є англійська мова, а для "чорної" роботи є Польща, яка приймає будь-яку кількість сезонних робітників. Загалом, Росія зникла з України. Як культурного і побутового контексту, так і з думок і з голів. Вона, Росія, ще мучить Україну в Донбасі, але коли-то і звідти піде", - підкреслив Ганапольський.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Ганапольський вказав на головну проблему Путіна з Навальним.