RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відомий письменник передрік Росії роки деградації та розпад

Відомий письменник Володимир Войнович вважає, що зараз в Росії не те положення, яке дозволяє робити позитивні прогнози про майбутнє країни.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню The Insider.

"Відразу ж після виборів незадоволена частина наших співгромадян висловить свій протест виходом на вулиці великих міст з непотрібними гаслами і скандуванням прізвища переможця, з додатком до неї неприємних йому прикметників. Протест, зрозуміло буде пригнічений переважаючими збройними силами. Після цього почнеться шестирічний період стабільної турбуленції, деградації і стагнації ", - говорить Войнович.

При цьому письменник не виключає, що ще до виборів можуть відбутися події, які ще більше ізолюють Росію від зовнішнього світу.

"Наближається початок міжнародного трибуналу по збитому малайзійському Боїнгу і публікація розширеного списку американських санкцій. Результати виборів, при всій їх очікуваності, виявляться фактором, який сильно розчарує і вплине на те, що у Аерофлоту сильно виросте продаж міжнародних квитків в один кінець. У деяких людей сильно ослабне віра в ефективність існуючих форм суспільного протесту і заміниться бажанням у одних піти в особисте життя, а у інших в підпілля. У останніх виникне і розвинеться ідея перейти від мирних форм боротьби до більш гострих, - не хочеться уточнювати до яких саме", - пояснює він.

В даному контексті Войнович вказав на необхідність проведення в Росії ліберальних реформ і тут же зробив застереження, що нинішній режим на це не здатний.

"А ще більше сумніваюся, що без них він зможе ще шість років протриматися. Спроба зберегтися в незмінному вигляді буде неминуче супроводжуватися репресіями, спробами ослаблення зовнішніх впливів, пошуками внутрішніх ворогів і посиленням пропаганди, але все це скінчиться крахом", - впевнений письменник.

На його думку, тільки з приходом нового керівництва в Росії будуть проведені реформи, а країна перейде на європейську модель устрою суспільства.

"Серйозні реформи неминуче супроводжуються приходом до влади нових, по-новому мислячих і енергійних людей. При цьому обов'язково послаблюється державний механізм і виникають відцентрові сили, які буде важко стримати. І цілком можливо, що Росію чекає доля Радянського Союзу - вона розвалиться і добре, якщо безкровно", - резюмує Войнович.

Як повідомляв "Апостроф", з'явився прогноз від відомого історика з приводу захоплення Росією нових територій в 2018 році.