RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про реальної мощі російської пропаганди про "хунту" і "бандерівців"

Росія є однією з найбільш майстерних країн в веденні інформаційних воєн.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив волонтер, координатор проекту "Стоп терор" Семен Кабакаєв.

" Треба визнати, що Росія дуже майстерна в інформаційних війнах. Я вважаю, це країна номер один у світі, яка веде таку політику гуманітарної агресії: за рахунок ЗМІ знищується мова, перевертається історія. Медіа – їхній інструмент, за допомогою якого в людські голови вкладають пропагандистські тези", - каже волонтер.

В якості прикладу він навів інформаційну політику Кремля на окупованому Донбасі.

"Ще один ефективний спосіб – створення мемів на кшталт "хунти", "бандерівців", "фашистів", "укропів" та купи інших. Ці ярлики відкладаються в мозок так званого російськомовного населення, тобто цільової аудиторії, далі їх починають обговорювати, й люди звикають до них. Усі ці "фільтраційні табори" – це така дурня! Але потрібно просто один раз озвучити та потримати тезу в інформаційному просторі чотири-п’ять місяців, щоб люди увірували в неї. Вони починають боятися, а страх – це одна з емоцій, якою чи не найлегше маніпулювати", - підкреслив Кабакаев.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Війну на Донбасі можна підпалити за годину, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер