RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 квітня

Всі новини

У Росії назвали єдиний спосіб, яким Захід може завдати нищівного удару по режиму Путіна

На сьогоднішній день існує тільки один інструмент, яким Захід може підірвати всі політичні і психологічні основи путінської системи в Російській Федерації.

Про це в інтерв'ю на каналі Sotnik-TV заявив російський політолог Андрій Піонтковський

"Цей інструмент - це конфіскація злочинно нажитих величезних капіталів російської клептократії, що зберігаються на Заході, включаючи і особисті капітали Путіна (президента РФ Володимира Путіна, - ред.), - зазначив він.

За словами Піонтковського, згідно з оцінками американських авторитетних економічних інститутів, мова йде про суму в приблизно близько трильйона доларів приватних російських активів у США і близько півтрильйона доларів у Великобританії.

"Існуюче законодавство Великобританії і Штатів навіть не вимагає ніяких нових політичних рішень і введення нових санкцій. За цим законодавством ці капітали повинні бути спочатку заморожені, потім конфісковані за звинуваченням у відмиванні грошей, здобутих злочинним шляхом шляхом", - додав Піонтковський.

Уточнюється, що розмова з Піонтковським відбувся до того, як стало відомо про дзвінок президента США Дональда Трампа Путіну, але це не скасовує головного, сказаного експертом.

Читайте також матеріал "Апострофа": По Росії нам потрібен подвійний шлях - європолітик про Донбас, Путіна і умови скасування санкцій.