RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Немає нових ідей: Путіну вказали на серйозні проблеми всередині Росії

На сьогоднішній день перед Російською Федерацією стоять серйозні довгострокові проблеми, але у президента Росії Володимира Путіна немає нових ідей, як змінити ситуацію в країні.

Про це йдеться в матеріалі американського дипломата Кемерона Мантера для приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, текст якого є в розпорядженні "Апострофа".

Так, демографічні тенденції в Росії не є позитивними, особливо серед старшого покоління, яке становить основу підтримки президента Путіна. Економіка РФ, незважаючи на серйозні спроби її реформування, як і раніше тримається на продажу сировини і традиційних товарів, таких як зброя. Крім того, країна все ще переживає відтік мізків, оскільки талановиті молоді люди їдуть за кордон.

"Представники міжнародного ділового співтовариства недавно заявляли мені, що економічні перетворення стоять на порядку денному Кремля, але у Путіна "немає нових ідей". Звичайно, цього і слід було очікувати. Наслідки перебування при владі протягом такого довгого часу полягають у тому, що ти починаєш виправдовувати минулі дії та статус-кво замість того, щоб критично вивчити, які зміни можуть знадобитися", - зазначив Мантер.

Він нагадав, що вибори Путіна в 2012 році пройшли на тлі значного суспільного невдоволення, яке призвело до масових протестів, організованих, на думку російського президента, іноземними групами впливу. Вибори цього року були частково спробою "покінчити з примарами минулого", запобігши прояву суспільного невдоволення і показавши аудиторії – внутрішній і зовнішній- почуття порядку, наступності і сили. Стратегія виявилася успішною.

За словами експерта, передвиборна кампанія Путіна також вказувала на інші ознаки стабільності: незважаючи на низькі ціни на нафту, більшість економічних показників Росії, включаючи зарплату, безробіття і зростання ВВП, стабільні.

"Жоден з показників не є зразковим, і рівень бідності в Росії як і раніше високий, але Кремль представляє своє управління економікою як контрольоване і ефективне. Ці зусилля зробили сильний психологічний вплив на більшість електорату. Як сказали мені росіяни під час мого останнього візиту, могло бути набагато гірше", - підсумував Мантер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін готовий терпіти біль, Україні доведеться почекати - приватна розвідка США.