RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Росії пояснили, навіщо Трампу зустріч з Путіним

Зустріч президента США Дональда Трампа і російського лідера Володимира Путіна необхідна для того, щоб спробувати знизити рівень напруження на міжнародній арені через раніше введені санкції США проти РФ і скандалу навколо отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це в колонці на "Апострофі" написав російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Заспокоїти Путіна - правильне завдання. Ідея зовсім ізолювати його,"помістити в клітку" і "труїти" санкціями і символічними діями на кшталт висилки дипломатів (після отруєння екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля в Британії, -"Апостроф") багатьма сприймається як небезпечна поведінка. Якісь переговори і розмови з Путіним потрібні. Надії на те, що ці розмови можуть змінити його позицію, його агресивну, дуже нецивілізовану поведінку, є. Чому їх не використовувати, чому не спробувати?" - пояснює опозиційний політик.

При цьому, за словами Борового, зустріч президентів відбудеться в тому випадку, якщо сторони попередньо прийдуть до деяких домовленостей, завдяки яким з'явиться якийсь сенс для проведення самої зустрічі.

"Мені здається, що бажання американців отримати якісь зустрічні дії - це рух у правильному напрямку. З боку Трампа це не просто запрошення зустрітися у Вашингтоні, це запрошення, яке супроводжується деякими умовами. У всякому разі, було сказано, що має сенс зустрічатися, якщо це матиме якісь результати. Мабуть, Путін або дипломати, які готують цю зустріч, досягнуть якихось попередніх домовленостей про можливі дії. В даному випадку останнє звернення Путіна - з ракетами, падаючими на Флориду, із заявою про використання ядерної зброї - було все-таки неприємним для Заходу. Думаю, подібні заяви не лякають, але неприємні", - пише він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Посадити в клітку або поговорити: навіщо Трамп покликав Путіна в гості.