RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії машина збила творця отрути, якою отруїли Скрипаля

Російський хімік Володимир Углєв, який працював над створенням нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою намагалися вбити екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, був збитий машиною в російській Анапі.

Про це розповіла журналістка Наталія Геворкян з посиланням на лист від дружини потерпілого.

"Я отримала листа від дружини хіміка Володимира Углєва, одного з творців Новачка, який дав нам зі Світланою Рейтер перше інтерв'ю, а потім ще дуже багатьом. Вона пише, що його збила машина і він в лікарні, - написала журналістка. - Поговорила з Углєвим. Каже спокійно і розумно. Відчуває себе пристойно".

Пізніше Углєв сам розповів журналістам The Bell, що переходив дорогу по пішохідному переходу поруч зі своїм будинком, коли побачив, що автомобіль їде на нього і не зменшує швидкість. Хімік побіг і був майже на тротуарі, коли машина все ж "наздогнала" його.

Щоб мінімізувати пошкодження, Углєв стрибнув на капот і розбив головою лобове скло автомобіля. Наразі стан потерпілого оцінюють як задовільний, - діагностували гематоми на руках і ногах та забій голови. Очікуються результати томографії голови.

Наїзд скоїв 70-річний місцевий житель, який залишився на місці ДТП і запропонував Углєву гроші. На думку хіміка, інцидент не був спланованим.

Варто зауважити, що раніше Углєв давав інтерв'ю, де розповів, як в СРСР велося виробництво нервово-паралітичних речовин класу "Новачок", від яких не існує антидотів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше інший творець "Новачка", хімік Віл Мірзаянов стверджував, що у постраждалих Скрипалів немає шансів на повне одужання.